Product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

Vaša košarica je prazna

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Na spletnih straneh Založbe Tangram se lahko podrobno seznanite o knjigah, ki jih je izdala Založba Tangram. Knjige so razvrščene v dve skupini: priročniki in učbeniki. O vsaki knjigi lahko poleg osnovnih podatkov (avtor, naslov, kratka

vsebina, velikost in cena), preberete tudi mnenje ali si natisnete prvo poglavje.

Knjigo, ki vam je všeč, lahko naročite. Za naročilo po internetu nudimo posebne ugodnosti.


VELJAVNOST PONUDBE

Ponudba je veljavna samo za rezidente Republike Slovenije (osebe, ki imajo na območju Republike Slovenije stalno bivališče).

Popusti veljajo za plačilo po povzetju. Za podjetja in podjetnike, ki se ukvarjajo z nadaljnjo prodajo knjig, popusti ne veljajo.


CENE IN POPUSTI

Vse cene so izražene v evrih (EUR) in slovenskih tolarjih (SIT) in vključujejo davek na dodano vrednost.

Kupcem preko internetne trgovine priznavamo različne ugodnosti, ki so objavljene na prvi strani ali/in ob knjigi oz. učbeniku.

Morebitni popust je naveden ob vsaki posamezni knjigi

Na stroške dostave ne priznamo popusta.

Popusti se ne seštevajo


NAČIN PLAČILA IN NAČIN TER ČAS DOSTAVE KNJIG

Plačilo je mogoče samo v enkratnem znesku, in sicer po povzetju.

Račun o opravljenem plačilu bo kupec prejel po pošti.

Kupec lahko izbira med dostavo na domu in osebnim prevzemom blaga.

Čas dostave je odvisen od načina dostave blaga in časa naročila.

Založba Tangram d.o.o. si bo prizadevala, da bo blago kupcu dostavljeno v navedenih rokih, vendar ne odgovarja za zamudo pri dostavi, nastalo zaradi okoliš?in na strani dostavljalca.

A) Dostava na dom oziroma na željeno lokacijo po izbiri kupca:

Dostava naročenega blaga je omejena na območje Republike Slovenije. Navadna dostava:

V primeru, da je bil nakup opravljen med 7:00 in 14:00 uro, kupec prejme blago najkasneje v roku dveh delovnih dni.

Za naročila, ki so opravljena med 14:00 in 24:00 uro, se šteje, da so opravljena ob 7:00 uri naslednjega dne.

Za naročila, ki so opravljena med 00:00 in 7:00 uro, se šteje, da so opravljena ob 7:00 uri istega dne.

Za naročila, ki so opravljena v soboto, nedeljo ali med prazniki, se šteje, da so bila opravljena ob 7:00 uri prvega naslednjega delovnega dne.

 

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dosegljiva na sedežu podjetja (osebni prevzem ali dostava po pošti).

Kupec lahko pridobi kupoprodajno pogodbo (naročilo) na naslednji način:

  • pošlje zahtevek po elektronski pošti na sedež družbe ztangram@gmail.com
  • pokliče na sedež družbe 01/ 427 29 39

Kupec lahko pridobi kupoprodajno pogodbo (naročilo) v naslednjih jezikih:

  • v slovenščini (velja za kupce iz območja Republike Slovenije)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu zagotovil kupoprodajno pogodbo (naročilo) v roku 48 ur od prejema naročnikovega zahtevka v zgoraj naštetih načinih. Račun o opravljenem plačilu kupnine bo kupec prejel po pošti skupaj z naročeno knjigo.


STROŠKI DOSTAVE

Založba Tangram zaračuna stroške pošiljanja v vrednosti 3,00 EUR (z DDV).
V primeru akcij in posebnih ponudb lahko stroške pošiljanja krije Založba sama in to izrecno navede v ponudbi

ODSTOP OD POGODBE IN REKLAMACIJE

Kupec ima pravico, da najkasneje v 15-ih dneh po prejemu blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe.
Obvestilo o odstopu kupec sporoči po faxu na št. 01/427-29-40 , pisno na naslov Založba Tangram, Dolenjska cesta 242 b, 1000 Ljubljana, po elektronski pošti na naslov ztangram@gmail.com, ali osebno vsak delavnik med 8:00 in 15:00 uro na lokaciji Založba Tangram, Dolenjska cesta 242 b, Ljubljana.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti Založbi Tangram najkasneje v 15 dneh po sporocilu o odstopu od pogodbe. Blago vrne po pošti ali osebno. Založba Tangram d.o.o. bo kupcu blago zamenjala za drugo oziroma vrnila že plačano kupnino.

Reklamacije sprejemamo po telefonu na št. 01/427-29-39 , po faxu na št. 01/427-29-40 , pisno na naslov Založba Tangram, Dolenjska cesta 242 b, 1000 Ljubljana, po elektronski pošti na naslov ztangram@gmail.com ali osebno, vsak delavnik med 8:00  in 15:00 uro na lokaciji Založba Tangram, Dolenjska cesta 242 b, 1000 Ljubljana.

Nepoškodovane knjige nam v enaki količini in originalni embalaži s priloženim originalnim računom, kopijo vašega osebnega dokumenta, bančne kartice, kjer bo razvidno vaše ime in TRR ter izpolnjenim obrazcem za odstop od pogodbe (nahaja se na strani PISRS - kliknite tukaj), pošljite na naslov:

Založba Tangram d.o.o.
Dolenjska cesta 242b
SI - 1000 Ljubljana
s pripisom “odstop od pogodbe”

Stroške vračila blaga krije kupec.

STVARNA NAPAKA

Potrošnik lahko napake na kupljenem blagu uveljavlja tudi iz naslova stvarne napake, kot to predvidevaZakon o varstvu potrošnikov- ZVPOt. Stvarno napako lahko uveljavljate v roku dveh let od nakupa, v kolikor se je na izdelku pojavila napaka, za katero ni kriva vaša nepravilna uporaba oziroma ta napaka ni posledica vašega dejanja.

Če na kupljenem artiklu potrošnik ugotovi stvarno napako, lahko v roku 2 mesecev od dneva, ko je napako odkril, pri čemer od dneva nakupa ne smeta miniti več kot 2 leti, pri prodajalcu uveljavlja enega izmed naslednjih zahtevkov, ki ga potrošnik izbere sam:

  • odprava napake ali
  • zamenjava blaga ali
  • vračilo plačanega zneska.
 

KDAJ GRE ZA STVARNO NAPAKO?

Po Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot) je napaka stvarna:

  • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.


KAKO SE PREVERJA PRIMERNOST ARTIKLA?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste.

KAKO SE STVARNO NAPAKO UVELJAVI?

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda (vračilo na lastne stroške) v zakonsko določenem roku. Če napaka ni sporna, mora podjetje čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.


VARSTVO OSEBNIH PODATKOV IN VARNOST NAKUPOVANJA

Kupec dovoljuje Založbi Tangram d.o.o. zbiranje in uporabo pridobljenih osebnih podatkov. Zbrani osebni podatki se uporabljajo izključno za potrebe nakupovanja pri Založbi Tangram.

Založba Tangram d.o.o. se obvezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam.

Celotno okolje spletnih strani Založbe Tangram je zaščiteno. Komunikacija poteka po varnem SSL protokolu, s čimer so podatki, ki se v komunikaciji prenašajo, zaščiteni pred dosegom drugih uporabnikov interneta.


PRISTOJNOST SODIŠČA

Morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. Če stranki sporazuma ne bosta mogli doseči, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani, po slovenskem pravu.


DRUGI POGOJI

Založba Tangram d.o.o. si bo prizadevala k zagotavljanju ažurnosti podatkov, vendar ne odgovarja za morebitne napake ali netočnosti glede vsebine te spletne strani.